Dieren kunnen door vele redenen opvang nodig hebben. Tegen een kleine vergoeding en/of donatie van spullen kunt u uw dier(en) komen brengen op afspraak. Redenen hiervoor kunnen zijn:

  • U blijkt allergisch voor een dier te zijn (geworden).
  • U heeft uw baan verloren waardoor u het onderhoud van het dier niet meer kunt bekostigen.
  • U moet veel meer gaan werken of u moet iemand gaan verzorgen waardoor u minder tot geen tijd meer heeft voor het dier en het onderhouden ervan.
  • U bent een dierenspeciaalzaak of een fokker en geeft normaalgesproken de dieren die niet verkoopbaar meer zijn als slangenvoer weg, bijvoorbeeld omdat een dier een oog mist door een gevecht in de groep.

Dit zijn slechts voorbeelden. Er kunnen nog veel meer redenen zijn waardoor u genoodzaakt bent een ander adres voor uw dier te zoeken. Ik heb hier veel ruimte en tijd voor ze en ik kan u op de hoogte houden over hoe het gaat met uw dier(en). Het mag één dier tegelijk zijn, maar ook meerdere.

De kosten hangen af van het diersoort en van de situatie zoals de spullen die wel of niet mee komen. Moet uw mannelijke dier nog gecastreerd worden, dan vraag ik een vaste vergoeding van 35 euro, boven de opvangkosten op. Bij aankomst wordt elk dier gecontroleerd op zichtbare gezondheidsproblemen. Mocht het dier niet gezond zijn, dan wordt u doorverwezen naar de dierenarts.