Beschuit met muisjes! Oh nee, konijntjes!

Ra ra, wie heeft er een nestje gekregen? Bugs! Al verwacht, maar niet de bedoeling. Toch erg leuk! Het zijn er vier en ze maken het erg goed. Mama Bugs zorgt heel goed voor ze. Ik ben heel benieuwd hoe elk konijntje er uit gaat zien en wat voor karakter ze krijgen. Ik ga mijn uiterste best doen om ze sociaal op te voeden. Dit heet socialiseren. Ook wil ik ze zo trainen, dat ze een medisch onderzoek niet erg vinden. Dit bespaart de konijnen heel veel stress en hun gezondheid kan goed in de gaten worden gehouden. Wat ik precies met de konijnen doe qua koppelen of herplaatsen, weet ik nog niet. Zodra ze een aantal dagen ouder zijn, kan ik meerdere foto’s posten zodat er te zien is hoe elk konijntje er uit ziet nu. Voor nu laat ik ze lekker met rust en zorg ik extra goed voor Mama Bugs.

Edit 14-6-2018: ze maken het super goed! In de volgende post een video en foto’s.

 

Scooby, Doo?

Donderdag is Scooby bij de familie gekomen. Een heel leuk en mooi konijn. Wel een beetje groot uitgevallen, maar dat is totaal niet erg. Het is een mannetje van vijf jaar oud. Lichtbruin, met wat donkere plekjes en een heel schattig snoetje! Bij binnenkomst merkte ik op dat de nagels nogal aan de lange kant waren, deze heb ik inmiddels bijgeknipt. Hopelijk kan hij zo fijner lopen. Hij is gek op wortel, met mate natuurlijk. Hij vind het buiten los lopen nog wel wat onwennig, maar dit gaat steeds beter.

ScoobyScooby

 

Bugs en Bunny

Een weekje geleden zijn er twee konijnen binnen gekomen. Een mannetje: Bunny, en een vrouwtje: Bugs. Bunny is twee jaar en Bugs is een half jaar oud. Bunny bleek niet gecastreerd te zijn, dus het is mogelijk dat Bunny drachtig is. Ik heb ze ook meteen apart gezet en een afspraak voor een castratie gemaakt, zodat ze zo snel mogelijk weer bij elkaar kunnen. Mocht er een nestje komen, dan is dat geen probleem. Maar dit is natuurlijk eigenlijk niet de bedoeling, er zijn zat konijnen die geen huis hebben. Fokken is niet nodig als er genoeg dieren van deze soort zijn.

De reden dat de twee konijntjes naar de opvang kwamen, is dat de eigenaar allergisch bleek te zijn en het niet meer samen ging. Hier zitten ze lekker buiten, nu dus even apart, in een hok. Ze gaan een paar keer per dag naar buiten. Ze kunnen lekker in de tuin lopen. Bunny is gek op rondrennen en doet dit ook erg veel als hij los mag. Bugs is nog wat banger, dus die blijft nog het meeste onder het afdak in het begin, waar de hokken staan. Hieronder een paar leuke foto’s van ze:

 

BugsBuitenhok van Bugs en Bunny

 

Penelope de hamster is gearriveerd

Penelope kreeg door omstandigheden te weinig aandacht en dit vond haar eigenaar zielig. Er werd gevraagd of ze bij mij mocht wonen. Tuurlijk! Ruimte zat nu nog. Dus hier is ze dan. Een hele mooie wit met bruine hamster. Heel erg lief en zacht. Houdt ervan om op je schouder te zitten en lekker over het gras te lopen in de tuin, onder toezicht natuurlijk.

Foto’s en een filmpje volgen.

Klik HIER voor het filmpje